https://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2014/02/wegetarianskie-kaszotto-z-kasza-jaglana.html
- 1 kapusta pekińska
- 1 szklanka kaszy jaglanej (np. Kupiec)
- 10-12 dużych pomidorów suszonych z zalewy
- 2 cebule
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- pieprz, sól, odrobina chili
- natka pietruszki
- ok. 1/4 szklanki wody
- olej do smażenia (może być z zalewy)
- Kaszę ugotuj w 2,5 szklankach wody z odrobiną soli.
- W międzyczasie kapustę posiekaj w kostkę i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie, a następnie odcedź.
- Cebule pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
- Do cebuli dodaj posiekane pomidory i trochę wody. Wymieszaj i smaż jeszcze przez chwilę.
- Do kaszy dodaj ugotowaną kapustę, cebulę, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i siekaną natkę pietruszki.
- Wszystko wymieszaj i pozostaw na małym ogniu na kilka minut, co jakiś czas mieszając. Jeśli będzie za gęste, można dolać odrobinę wody.