Superszybka tarta warzywna z na cieście francuskim

Superszybka tarta warzywna z na cieście francuskim

Superszybka tarta warzywna z na cieście francuskim

Składniki:
– opakowanie ciasta francuskiego
– mieszanka dowolnych warzyw (mogą być mrożone, mogą być i świeże)
– 150 g szynki pokrojonej w kawałki
– 200 g śmietany 18%
– 1 jajko
– 100 g startego żółtego sera
– pieprz
– sól
– zioła prowansalskie
– łyżka bułki tartej

Przygotowanie:
Ciastem wykładamy formę do pieczenia, dno nakłuwamy widelcem i wstawiamy na 3 minuty do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Po wyjęciu posypujemy dno bułką tartą i lekko studzimy.

W tym czasie rozmrażamy warzywa w mikrofali (lub przelewamy letnią wodą), mieszamy z szynka, a następnie wykładamy je na ciasto.

Śmietanę mieszamy z jajkiem i tartym serem. Doprawiamy do smaku. Zalewamy nią warzywa i wstawiamy do piekarnika na 10 – 15 minut, gdzie pieczemy w 180 st. C.
Smacznego!

Dodaj komentarz