Dorsz z ratatuille

http://durszlak.pl/przepis/dorsz-z-ratatouille?c=tag&t=dorsz-z-grilla

 

 Składniki

  • filety z dorsza
  • 2 cukinie
  •  bakłażan
  • cebula
  • papryka żółta i czerwona
  • czosnek
  • bazylia
  • tymianek
  • oregano
  • 4 pomidory
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • oliwa
  • cukier
  • S+P

                                 Przygotowanie

  1. Warzywa myjemy i  kroimy w kostkę.
  2. Podsmażamy cebulę z czosnkiem aż zmiękną,dodajemy paprykę i po około 10 minutach resztę warzyw,dusimy około 10 minut.
  3. Czas na drobno posiekane zioła i koncentrat pomidorowy.
  4. Doprawiamy do smaku pieprzem,solą i cukrem.
  5. Dorsza skrapiamy oliwą,solimy i pieprzymy.
  6. Grillujemy na mocno rozgrzanym grillu po około 4 minuty z każdej strony w zależności od grubości filetów.
  7. Nakładamy ratatouille i układamy dorsza.
  8. Gotowe

Dodaj komentarz