Jabłkowe ciasteczka

http://www.alaantkoweblw.pl/2015/05/jabkowe-ciasteczka.html

Składniki: (podwoić na 9 ciadstek) 1 jabłko; 3łyżki amarantusa ekspandowanego; 1łyżka rodzynek; 1 łyżka oleju np. kokosowego/ rzepakowego; 2 łyżki płatków owsianych górskich; 1 jajko; szczypta cynamonu; 1/2 łyżeczki miodu/ syropu daktylowego.

Jabłko obierz i zetrzyj na dużych oczkach tarki. Przełóż do wysokiej miski, dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Jeśli ciasto wydaje Ci się bardzo lejące, dodaj więcej płatków lub amarantusa. Nabieraj rękoma ciasto, układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i formuj kształt ciasteczek. Piecz ok 18 minut z termoobiegiem na środkowym poziomie piekarnika w 180’C, kontrolując stopień zrumienienia

Dodaj komentarz