http://ulubioneprzepisy.com/2014/11/03/tarta-porem-spodzie-ciasta-francuskiego/
Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 duże pory 6 jajek 100 g żółtego sera (ja miałam Roladę Ustrzycką) 4 łyżki śmietany 1½ łyżeczki soli pieprz 1 łyżka masła (plus do posmarowania formy) bułka tarta
Instrukcja wykonania Formę do tarty posmarować masłem i posypać bułką tartą. Ciastem francuskim wyłożyć formę do zapiekania. W razie konieczności lekko je rozwałkować. Ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego do 200°C piekarnika na 7 minut. Pora umyć i posiekać. Masło rozpuścić na patelni. Dodać pora i smażyć przez około 5 minut – ma zmięknąć. Można go delikatnie posolić. Jajka roztrzepać ze śmietaną, solą i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora oraz ¾ sera dodać do masy jajecznej. Dokładnie wymieszać i wylać na podpieczony spód. Całość posypać pozostałym serem. Piec około 25 minut w temperaturze 200°C. Tara ma się zarumienić a jajka ściąć. Smacznego 🙂 ( Cały przepis znajdziesz tutaj: http://ulubioneprzepisy.com/2014/11/03/tarta-porem-spodzie-ciasta-francuskiego/ )